Flevovalkenhof

Over Flevovalkenhof

Flevovalkenhof is een hobbykwekerij voor valkparkieten. Zoals de naam misschien al doet vermoeden ligt Flevovalkenhof in Flevoland.

Mijn doel is om hobbymatig valkjes te kweken. Ik vind het zien opgroeien van jonge vogels, de spanning van welke mutatie er geboren wordt en het bestuderen van het gedrag van mijn vogels de leukste bezigheid bij het houden van valkparkieten.

Mijn kweekdoel is om forse, gezonde valkparkieten te kweken met en grote kuif. Valkparkieten voor in de huiskamer of voor andere hobbykwekers. Er wordt gekweekt met de iets minder voorkomende mutaties zoals; bleekmasker en edged / gezoomd (werd vroeger zwartkop of dominant pastel genoemd),  en combinaties hiervan. Maar ook bonte, witmasker of wildkleur valkjes worden hier geboren.

Ik vind het belangrijk dat de vogels de ruimte hebben om te vliegen, daarom worden de valkparkieten in een volière buiten gehouden. Over de voliere staat er meer omschreven in Huisvesting. Je kunt kijken naar de foto's van de bouw van de voliere.

Er zijn verschillende koppels waaruit diverse mutaties gekweekt kunnen worden. De valkparkieten kun je vinden in de Koppels.
De jonge valkjes worden geregeld mee in huis genomen zodat ze kunnen wennen aan huiskamer geluiden en aan mensen. Het echte tam maken zal door de nieuwe eigenaar gebeuren, hierdoor krijg je de beste band met je valkje. In principe wordt er geen hand opfok gegeven.

Soms moet ik toch volwassen valkparkieten verkopen omdat ik anders te veel verwantschap in de volière krijg. Ook kan het gebeuren dat er een valkparkiet overlijdt en ik geen geschikte partner kan vinden.

Ik probeer een zo gevarieerd mogelijke voeding aan te bieden. Meer hierover kun je lezen op de pagina over voeding. Ook over het gedrag van valkparkieten is veel te vertellen. Dit vind je op de pagina verzorging.

Als je vragen hebt kun je mailen naar Flevovalkenhof via de Contactpagina.